Thursday, April 27, 2017

Tugasan Sejarah PT3 2017: Faktor berlakunya Peristiwa Bersejarah


FAKTOR BERLAKUNYA PERISTIWA BERSEJARAH

Dalam tugasan faktor berlakunya peristiwa bersejarah (15 markah), anda harus menerangkan faktor-faktor yang menyebabkan berlakunya peristiwa bersejarah yang anda pilih dengan tepat dan sangat lengkap. 

Contoh:
Festival layang-layang diwujudkan bagi memperkenalkan kepada masyarakat tentang permainan tradisional agar permainan ini akan sentiasa dikenali oleh generasi akan datang.


Anda harus menggunakan sumber yang asal dan sahih sahaja, tidak boleh gunakan isi atau sumber daripada blog-blog lain kerana ia tidak akan diterima oleh guru anda.   

*************************************************************************


Anda boleh klik pautan di bawah untuk mendapatkan contoh jawapan yang lain 

1. Pengenalan Tugasan Sejarah PT3 2017 Peristiwa Bersejarah
2. Perancangan Kerja
3. Jadual kerja
4. Objektif Kajian
5. Kaedah Kajian
6. Kerangka Awal / Proses Awal
7. Pengenalan - Latar Belakang
8. Faktor berlakunya Peristiwa Bersejarah
9. Kronologi Peristiwa Bersejarah
10. Kesan Peristiwa Bersejarah
11. Iktibar daripada Peristiwa Bersejarah
12. Rumusan
13. Sumber


Anda dinasihatkan memastikan ketulenan tugasan dan tidak memplagiat dengan mengambil atau meniru tugasan (hasil kerja) daripada mana-mana pihak seperti di blog-blog lain yang tidak mempunyai sumber asal yang sahih. Sebagai peringatan, sekiranya anda didapati melakukan plagiat, anda berkemungkinan digagalkan atau diberikan gred yang tidak memuaskan. Diharap panduan / jawapan tugasan Sejarah PT3 ini dapat memberi panduan dan penjelasan kepada semua pelajar tingkatan 3. semoga anda boleh siapkan dengan jayanya!

Diedit dan diolah oleh saya sendiri!

Semua maklumat di atas disusun oleh saya sendiri. kepada blogger kaki copy paste, post ini tidak boleh dan tidak dibenarkan copy melainkan anda berkongsi link ini sahaja. Semua maklumat di atas juga tidak boleh dicopy. anda faham erti copyright, kan? 

Anda hanya kena print sahaja sebab kat sekolah pun kena salin balik, kan? So, Nak print senang je:
1. chrome dan mozilla user : 
guna tab menu browser uols (yang ada 3 garis) yang ada di atas sebelah kanan dan klik print. 

2. Boleh juga kalau tak nak print, save guna pdf. 

3. Terus tekan CTRL-P untuk print terus.




Good Luck!


No comments:

Post a Comment

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®